Tempo-Team lanceert campagne ‘Complimento’

Doel campagne: meer werkplezier door complimenten

Diemen, 17 maart 2022 – Om werkplezier te bevorderen en complimenten op de werkvloer te stimuleren, lanceert Tempo-Team de campagne ‘Complimento’. Werkgevers overschatten massaal de hoeveelheid complimenten die zij geven aan hun medewerkers. Terwijl dit wel het werkplezier boost. Het doel is werknemers en werkgevers aan te sporen ze wat vaker te geven. De campagne is van start gegaan rond Nationale Complimentendag en bestaat uit een variatie van earned, owned en paid uitingen.

De recordkrapte op de arbeidsmarkt doet een fors beroep op organisaties en bedrijven om aantrekkelijk te zijn en blijven als werkgever. Werkplezier kan in tijden van schaarste het verschil maken voor potentiële werknemers om wel of niet voor een werkgever te kiezen.

Tempo-Team doet veel onderzoek naar werkplezier, een belangrijk criterium voor de aantrekkelijkheid van werkgevers. Zo blijkt bijvoorbeeld dat trots en zelfvertrouwen het werkplezier boosten. Het zijn twee factoren die getriggerd worden bij een compliment van een leidinggevende. Bovendien doen mensen beter hun best na het ontvangen van complimenten.

Meer werkplezier voor jongeren

De campagne is vooral gericht op het stimuleren van werkplezier onder jongeren in de leeftijdscategorie 18 – 35 jaar. De belangrijkste driver voor deze doelgroep voor het verkrijgen van werkplezier is waardering en erkenning. Uit onderzoek blijkt dat 67% van de jongeren dit belangrijk vindt, maar slechts 37% ervaart dit voldoende in hun huidige baan. Laura Schepel, Directeur Marketing & Communicatie van Tempo-Team: “Hoewel uitingen voornamelijk zijn gericht op jongeren, is de campagne van Tempo-Team ook zeker een eye-opener voor werkgevers. We zien die niet over het hoofd en hebben een duidelijke boodschap: met de huidige krapte op de arbeidsmarkt kan werkplezier in tijden van schaarste het verschil maken. Om te kiezen voor een bepaalde werkgever of juist ergens te blijven. In dat kader complimenteer ik hierbij graag het hele team die deze campagne mogelijk heeft gemaakt. In het bijzonder Denise Kenter, Experience marketeer Tempo-Team. Kortom; er mag nog best een tandje bij, complimenten geven loont!”

Complimento

In de campagne is een centrale rol weggelegd voor de zogenaamde werkplezier squad. Het team dat gericht is op werkplezier. YouTubers (en bekende Tempo-Team gezichten uit eerdere campagnes) Qucee & Nesim, de CEO’s van werkplezier, kondigen in een teaser video op Tiktok en Instagram versterking aan van de squad:Poke. Poke aka Mr. Complimento geeft met zijn knallende track en videoclip ‘Complimento’ een geheel eigen draai aan complimenten. De teaser sluit af met een call-to-action die kijkers aanspoort collega’s op de werkvloer te complimenteren. Bij de leukste inzendingen gaat de werkplezier squad langs om de harde werkers te verrassen met toffe complimenten. Tempo-Team speelt hier in op de zeer populaire trend op Tiktok ‘Drive-By Kindness’ De verrassing video’s worden online - paid en organisch - ingezet op de bekende socials. 

Daarnaast zijn op radio, buitenreclame en in bioscopen commercials te zien en te horen. De media-inzet is ingericht op het bereiken van de jongeren doelgroep. Tevens is de campagne in drie fasen ingezet.

  1. Allereerst een video op social om de doelgroep warm te maken voor Complimentendag en hen aan te sporen om complimenten te gaan geven aan collega’s. Door gebruik te maken van de #Complimento maken zij tevens kans op een limited edition bomberjack van Poke.
  2. In deze fase gaat de track ‘Complimento’ live. Alle assets die zijn ingezet, zijn ter promotie van de track en bijbehorende clip.
  3. Samen met Poke verrassen we harde werkers van Tempo-Team met leuke complimenten. Deze fase dient als bewijsvoering om te laten zien hoe blij men wordt van het ontvangen van een compliment. Dit is zichtbaar werkplezier!

Ook de mediabestedingen zijn gericht op deze drie fasen. Fase één 10%, fase twee 35% en fase drie 55%. Deze strategische aanpak zorgt dat de doelgroep eerst geactiveerd en geïnformeerd raakt om vervolgens de bewijsvoering te demonstreren. Zo landt de werkplezierboodschap nog beter. 

Videoteaser Nesim en Qucee

‘Complimento’ – Poke

Radio commercial

Dynamic radio

  • In samenwerking met Talpa Radio, is de commercial lokaal getarget - digitaal - aangepast. Dit aan de hand van een innovatieve technologie, waar Talpa en Tempo-Team samen nauw optrekken.

Metro station Blaak (DOOH)

Commercial (o.a. bioscopen)

Web

Credits         

Tempo-Team: Denise Kenter en Michel Tiggelman

Creatief Bureau: Motion Content Group                 

Creatie: Towel Media                                  

Strategie: Denise Kenter & Rik Toe Water                        

Brand Producer:Timothy Kasri        

Productiemaatschappij: Towel Media                                           

Producer: Kaylee Swiers & Floor Timmer                          

Productie (Dynamic) Radio: Roorda Reclamebureau       

Over Tempo-Team

Tempo-Team is al meer dan 50 jaar HR-dienstverlener. Wij verhogen plezier en resultaat door werk dat past. Want werk is een belangrijk onderdeel van wie we zijn als mens. Het grootste deel van ons leven brengen we door op het werk. En wanneer werk plezier brengt, heeft dat effect op productiviteit, creativiteit en vermindert het verzuim. Wij hebben de expertise en het lef om mensen en organisaties hierop uit te dagen.

Bij Tempo-Team doen we er alles aan om zoveel mogelijk mensen op basis van hun talent aan het werk te helpen en te laten groeien in hun professionele ontwikkeling. Ook bij het zoeken naar een vaste baan. Wij prikkelen onze opdrachtgevers met nieuwe inzichten, vanuit onze betrokkenheid, waardoor organisaties betere resultaten halen. Dit doen we vooral met de instelling overal kansen en oplossingen te zien. Door net dat stapje meer te doen. Ook door organisaties te inspireren met inzichten vanuit onderzoek, bijvoorbeeld naar het effect van inzetten op werkplezier.  

De Complimenten Toolkit 2022🤩

Hoe geef je nou een goed compliment? En wat loop je mis als je het niet doet? Je leest er alles over in de complimenten toolkit!

Ruud Berendsen

PR manager / woordvoerder