Je verjaardag online vieren? Yes, you can!

‘Het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen.’ Jaaa hoe toepasselijk is deze spreuk nu?! Een versierd bureau, een kantoor vol ballonnen en samen taart eten…  Dat gaat nu eenmaal even anders dan normaal. Maaaarr de 1,5 meter afstand en coronacrisis houden jouw verjaardagsfeestje zeeekuuurrr niet tegen! Dan maak je er toch gewoon een online feestje van? Hoeraaaa, met deze feestideeën voel jij je gewoon alsnog het jarige feestvarken! 🥳🥳🥳

Zo maak je een online verjaardag speciaal

Het geheime ingrediënt van een speciale verjaardag? Geen uitjes en ketchup, maar gewoon een extra beetje aandacht! Met kleine dingen als een verjaardagskaartje, lekkere taart of fles champagne kun jij je al jarig voelen. Simpel! En gelukkig wordt dat gewoon allemaal voor de deur afgeleverd. Woehoeee. 

Juist nu kun jij jouw verjaardag dubbel en dwars vieren. Maar daar heb je wel het één en ander voor nodig, zoals je allerliefste collega’s* die wel weten hoe ze jou in het zonnetje moeten zetten. ☀️Lieve collega's, lezen jullie allemaal even mee? Wij hebben het voorwerk al voor jullie gedaan. Yessss, laat je inspireren door deze 7 verschillende ‘coronaproof’ verjaardagsfeestjes. Dussss waar is dat feestje?! Online is dat feestje!! 

*waar collega’s staat mag je ook vrienden, familie of buren zetten natuurlijk! 🎉

1. De online surpriseparty

Suuuper makkelijk en zó leuk! Spreek stiekem onderling af dat jullie gaan bellen en zorg dat iedereen in het videogesprek klaarzit. Het liefst natuurlijk met feesthoedjes en slingers. 😉Nu alleen de jarige job nog! Even wachtennnn…. Surprise! En zingen maaaarrr. Het is ook leuk om bijvoorbeeld een speech of ABC’tje voor te bereiden en die gezamenlijk voor te dragen tijdens het videobellen. Of slinger de borrel aan door met z’n allen te proosten!

2. Het digitale vlogfeestje

Liever iets creatievers? Laat al je collega’s een stukje vloggen voor de jarige en knutsel een feestelijke video in elkaar. Een paar lieve en troostende woorden van iedereen doet al veel goeds! Of ga voor iets geks en laat iedereen een dansje instuderen of playbacken op jullie favoriete nummer. Voetjes van de vloer en gaaaan! Wedden dat er een lach op het gezicht van jouw jarige collega verschijnt?

3. De doe-het-zelver-party

Nog leeeuker! Om je collega eens goed in de watten te leggen, kun je een compleet verjaardagspakket thuis afleveren. Jaaa, stop er allerlei verjaardagsattributen in zoals taart, kaarsjes, bubbels, slingers en feesthoedjes. Je kan het zo persoonlijk maken als je zelf wilt! Alleen nog even aanbellen en van een afstandje toekijken, dan kan je collega er zelf een feestje van maken. *Plop!* Ook leuk in combinatie met feestje nummero 1 of 2. 

4. De drive-thru-party

Een heuse verjaardagsoptocht, wie wil dat nou niet?! Plant de jarige job op een verjaardagsstoel voor de deur en rijd één voor één langs. Iedereen kan dan een liedje voordragen, een dansje doen of een cadeautje afleveren. Wees lekker creatief als je er toch bent!

5. De romantische balkonserenade

In de achtertuin, vanuit het raam of vanaf het balkon. Je hebt het misschien al vaker op social media voorbij zien komen en misschien zelfs wel in je eigen straat: zingende mensen op afstand. Het kan gewoon! Ga even langs, houd netjes 1,5-meter afstand (en niet meer dan 3 tegelijk) en laat luidkeels van je horen! Wel zo leuk om je collega toch in levende lijve te feliciteren, toch?

6. Het handen-uit-de-mouwen-feestje

Jaaaa dit is een leuke. Hoe zorg je er nou voor dat je collega leuke dingen doet op z’n verjaardag? Geef hem of haar gewoon opdrachten om uit te voeren op de grote dag! Dit kunnen hele simpele opdrachten zijn zoals ‘blaas 24 kaarsjes uit’ en ‘maak een verjaardagsselfie’ of juist grappige opdrachten als ‘eet taart zonder je handen’ en ‘drink je champagneglas in één teug leeg’. Zo heeft je collega gegarandeerd een TOP dag!

O ja, zorg er dan wel even voor dat de opdrachten gefilmd of gefotografeerd worden. Anders komen ze er wel erg makkelijk mee weg hè. Dit feestje kan je ook goed combineren met het vlogfeestje waarin de opdrachten worden uitgelegd en/of de doe-het-zelver-party om attributen voor de opdrachten mee te geven. Veel (kijk)plezieehieeer!

7. De speelse verjaardagskring

Een online verjaardagskring zonder het schaaltje worst en kaas... Dat is weer eens wat anders! Minder traditioneel, betekent niet minder leuk natuurlijk. Maak het feestje nóg gezelliger door een spelletje te organiseren die iedereen gewoon vanuit huis kan spelen, zoals een pubquiz of een escape room. Hoe leuk is dat?! En als je dan toch het schaaltje mist… Waarom laat je die niet virtueel rondgaan? 😉

Anderen lazen ook:

Nieuwsbrief: iedere maand in je mailbox? Meld je hier aan!

  • Kan ik online mijn verjaardag vieren?

   Jaaa ofcourse! Je verjaardag vieren gaat nu even anders dan normaal. Door je verjaardag online te vieren blijft het een birthday to remember! Met onze online feest tips kan jij van jouw verjaardag een online knalfeest van maken.

  • Hoe maak ik mijn online verjaardag leuk?

   Laat je inspireren door deze 7 verschillende ‘coronaproof’ verjaardagsfeestjes. De online surprise party, het digitale vlogfeestje, de doe-het-zelver-party, de drive-thru-party, de romantische balkon serenade, het handen-uit-de-mouwen-feestje en de speelse verjaardagskring. Lees de blog voor extra uitleg hoe jij een online feestje kunt bouwen!

  • Hoe regel ik een online surprise party?

   Spreek stiekem onderling af dat jullie gaan bellen en zorg dat iedereen in het videogesprek klaarzit. Het liefst natuurlijk met feesthoedjes en slingers. 😉Nu alleen de jarige job nog! Even wachtennnn…. Surprise!