Een efficiënt sorteringsysteem bij PostNL

Samenwerkingsmodel van PostNL en Tempo-Team, een succesverhaal

Kan Tempo-Team Performance Management (TTPM) de volledige pakketsortering overnemen inclusief 1e-lijns aansturing en daarbij de gevraagde flexibiliteit en output-garantie bieden, waarbij er wordt afgerekend op een prijs per pakket?

Aanpak van Tempo-Team

Die uitdaging gaan we graag aan! Om te voldoen aan de vraag van PostNL werken we op basis van een output-based samenwerkingsmodel. Wij bieden een outputgarantie en factureren op basis van het aantal gesorteerde pakketten.  Deze aanpak zorgt ervoor dat PostNL zich nergens meer druk over hoeft te maken. Het enige wat zij doen, is aangeven hoeveel pakketten er verwerkt moeten worden (op Black Friday 2020  alleen al 750.000 in totaal op alle depots). Wij doen vervolgens de rest. 

‘TTPM heeft op inhoudelijke proces werkzaamheden door hun eigen sturing meer kennis dan menig procesmanager van PostNL'. 

- Jan Vink, depotmanager Tilburg en Waalwijk

Wij stellen het leidinggevend kader aan en sturen de flexwerkers direct aan. Daarnaast gebruiken we een model wat precies aangeeft hoeveel mensen er nodig zijn om aan de vraag van PostNL te voldoen. Aan de hand van dat model maken we de planning en zorgen we dat alle pakketten op tijd, met de juiste kwaliteit en tegen een vaste prijs worden gesorteerd. 

Resultaat: 10% efficiënter produceren

Onze aanpak zorgt ervoor dat we gemiddeld 10% efficiënter produceren, zonder in te leveren op flexibiliteit en met een zekere prijs per gesorteerd pakket voor PostNL. PostNL is hier dermate tevreden over dat we uitgebreid zijn van 1 naar 14 locaties over het hele land tussen 2009 en 2020. Daarbij hebben we onze samenwerking uitgebreid met een publiek private samenwerking. Vijf extra PostNL Pakket ochtendprocessen runnen we met inzet van de social return doelgroep. Zie ook onderstaande Referentiefilm over de samenwerking met het Werkgeversservicepunt Venlo, Tempo-Team en PostNL.

Meer weten over efficiency en samen kijken wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Bel gewoon even of stuur een vacature in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Stuur vacature in!