9 op de 10 mensen zoekt werkplezier; met deze 3 tips help je ze daarbij!

Laten we van werk een feest maken! Dat is de strekking van onze nieuwe commercial. (Voor wie hem nog niet gezien heeft: check het hier!) Als werkgever heb je hier een belangrijke rol in. Hoe zorg je ervoor dat iedereen met plezier naar werk gaat?

Wereldwijd staat Nederland op plek 8 als het gaat om meest gelukkige werknemers. Dat kan beter! Zeker als je bedenkt dat liefst 93 procent van de Nederlanders aangeeft dat werkplezier heel belangrijk voor ze is. Ruim eenderde zegt zelfs dit hét belangrijkste onderdeel van werk is.

Reden genoeg om hier aan te blijven werken. En dat is best lastig. Elke werknemer is weer anders. We leren je niks nieuws, maar geven je wél 3 tips waar je gelijk werk(plezier) van kan maken! Is die vrijmibo al geregeld?

Tip 1: Zet mensen op de juiste positie

Peil eens bij je personeel of ze te veel of juist te weinig werkdruk ervaren. Te veel of te weinig werkdruk zorgt voor stress, verveling of frustratie. Helemaal niet nodig. De één doet meer dan de ander en haalt daar juist plezier uit. Hetzelfde geldt voor het benutten van talenten. Laat mensen doen waar ze goed in zijn. Zet de juiste mensen dus op de juiste klus. Daar krijgt iedereen energie van!

Tip 2: Toon interesse

Ennn.. deel eens een compliment uit! En niet alleen een sneer als er iets niet goed gaat. Elke werknemer gaat er harder van werken en vervolgens met meer plezier naar werk. Of geef eens net dat kleine beetje extra aandacht aan je personeel. Een ‘hoe gaat het?’, ‘hoe was je weekend?’ of iemand feliciteren als ‘ie jarig is, doet wonderen.

Tip 3: Maak er een feestje van!

Letterlijk. Vier je successen! Een opdracht binnen, een project goed afgerond, een mooie order binnengehaald of is het gewoon vrijdagmiddag? Maak er een gezamenlijk moment van! En vergeet die vrijmibo niet!

Proost!