Big data in de logistiek, wat houdt dat in?

Big data in de logistiek betekent: beginnen is winnen! Data is ‘big’ wanneer je er niet meteen mee aan de slag kan. Ben je benieuwd wat wij met jouw data voor winst realiseren? Check de resultaten bij bedrijven die we al hebben geholpen hieronder!

Neem contact met ons op!

Op deze pagina:

Wat betekent big data voor ons en waarom is het zo waardevol in de logistiek?

Als logistieke werkgever weet je natuurlijk als geen ander dat big data vrij complex is om te analyseren. Om dit te ontcijferen gebruik je big data-technologie en big dataoplossingen (of tools) die daar voor jou mee kunnen werken, zodat je waardevolle inzichten uit de data kunt halen. 

Denk aan een goede forecast bijvoorbeeld. Met behulp de planning intelligentie van Tempo-Team en je eigen historische data in combinatie met nieuwe marktontwikkelingen, zorgen wij samen met jou voor een waterdichte personeelsplanning!  Zo doen wij altijd ons best om op tijd en flexibel te zijn met op- en afschalen van personeel. Poolmanagement, regelen wij voor je!

Big data in de logistiek: onze oplossingen

Met big data hebben we al heel wat bedrijven geholpen om efficiënter en kostenbesparender te gaan werken. Kijk hieronder maar eens! 

Hamsterwoede bij Albert Heijn

Weet je nog dat alle wc-papierschappen leeg stonden in alle Albert Heijn’s? Wij wel! Albert Heijn kwam namelijk in die tijd bij ons om te vragen of wij chauffeurs hadden die de winkels weer konden bevoorraden. Met big data zijn deze ritten efficiënter en goedkoper geworden. In drie dagen hebben wij 250 flexwerkers gefixt voor de transport! 

💡 Weten hoe we dat gedaan hebben?

Sturen op basis van realtime informatie bij Arvato

Arvato wil klanten ook in de toekomst toegevoegde waarde kunnen bieden. De afdeling Workforce moet dus op ieder moment in het logistieke proces, beslissingen kunnen nemen. Hiervoor is tijdige en juiste informatie nodig:

 • aanvraag, planning en opkomst 

 • bruto en netto beschikbaarheid van de flexpool

 • kwalitatieve ontwikkeling flexpool per account

Hoe pakken wij dit aan? Mede dankzij de procesmanager van Tempo-Team is in een half jaar tijd een nieuw dataproduct voor Arvato ontwikkeld. 

Via een dataconnectie kunnen zij nu elk uur operationele procesdata, samengesteld uit verschillende bronnen, ophalen. Afgelopen week rapporten draaien of knippen en plakken, nergens voor nodig! Komt dat even goed uit, met die razendsnelle groei in e-commerce en flinke piekperiodes. Ontvang realtime de gewenste data, zodat er snel en op basis van actuele data bijgestuurd worden. 

‘Ik word blij van accurate cijfers. Zeker als deze op alle locaties op dezelfde - voor mij handige - wijze worden aangeleverd. ‘

 • Annet Janssen, Workforce manager Arvato

Opschalen met arbeidsmigranten bij Ingram Micro

Ingram Micro kwam met de vraag of Tempo-Team een verdubbeling van het aantal flexwerkers tijdens de piekperiode in december kon werven. Hoe zorgden wij voor genoeg flexwerkers op de werkvloer?

Door een campagne te maken vanuit het employer branding-klantadviesrapport! De collega’s van e-commerce en recruitment weten zo tot in detail de vindbaarheid van vacatures te optimaliseren, wat de beleving van aantrekkelijk werkgeverschap zeker goed doet,

Onze gerichte boodschap bereikt op deze manier de juiste doelgroep. Yesss! Ook de gewenste groep arbeidsmigranten in hun land van herkomst. 

Tempo-Team EU-Flex werft geïnteresseerde arbeidsmigranten, regelt vervoer, heeft huisvesting en geeft begeleiding in Nederland. 

Kort voor de piekperiode stromen er wekelijks tussen de 25 en 50 flexwerkers in, zodat in december alle extra flexwerkers goed ingewerkt aan de slag zijn. 

Het resultaat? Jaarlijks lukt het Tempo-Team om de planning 100% te voorzien! Ingram Micro is tevreden, net als de flexwerkers. Velen geven aan de volgende decemberpiek weer graag te willen werken. 

‘Tempo-Team snapt onze business. De mix van regionale flexwerkers en arbeidsmigranten werkt prettig. Tempo-Teams begeleiding zorgt voor werkplezier en 100% invulling!’

 • Dirkjan van Lienden,  Manager Workforce bij Ingram Micro

Neem contact met ons op

Heeft jouw bedrijf ook veel big data, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Of ben je gewoon op zoek naar goed nieuw personeel voor een flinke opschaling? Tempo-Team helpt bij beide! Laat ons weten wat je nodig hebt en wij doen de rest. 

Bel ons gewoon even!

De voordelen van big data in de logistieke sector

 • Consistente data en beter inzicht

  Door big data kom je erachter of je processen wel echt gestandaardiseerd zijn. Vaak is dit niet zo en is je proces dus voor iedere klant anders. Door goede standaardisatie van processen krijg je consistente data en dus beter inzicht in je organisatie. Lees hier verder hoe we andere bedrijven hiermee helpen!

 • Optimaliseer de kwaliteit van je product of service

  Soms kan het zo zijn dat de kwaliteit van je product of service niet aankomt bij de klant door een proces of werknemer. Hier kan je achter komen door big data. Wanneer je bijvoorbeeld de data analyseert van hoelang een orderpicker erover doet om één order te picken, kan dit te lang zijn. Als dit structureel zo is ligt het waarschijnlijk aan een systeem of proces, maar als het alleen bij een bepaalde orderpicker zo is kan je diegene aanspreken. Zo kan je dus optimaliseren en efficiënter te werk gaan.

 • Bespaar tijd en kosten met big data

  Door ritgegevens te analyseren kan je ook tijd en kosten besparen! Transportplanners zitten elke dag alle ritten opnieuw te plannen, terwijl een groot deel van de ritten waarschijnlijk iedere week hetzelfde is. De vaste ritten kunnen gestandaardiseerd en geoptimaliseerd worden. Ka-ching, weer geld bespaard!

 • Maak gegronde keuzes met data

  Maak betere beslissingen met data in plaats van op onderbuikgevoel of helemaal niet. Als je de data hebt, neem je een weloverwogen beslissing die waarschijnlijk veel beter is voor de toekomst van je bedrijf.