Duurzame inzetbaarheid in de logistiek: zo pakken we dit samen aan

Aan de slag met de duurzame inzetbaarheid van je personeel!  Jij weet dit natuurlijk als geen ander: in de logistieke sector is het flink knallen. Leuk, maar het is dus wel extra belangrijk om je mensen goed in de gaten te houden. Hoe zorg jij dat je personeel duurzaam inzetbaar blijft? Lees snel verder voor onze tips. En natuurlijk leggen we je ook graag uit hoe onze werkwijze in elkaar steekt. 

Geef ons een belletje!

Of spring snel naar: 

Wat betekent duurzame inzetbaarheid voor ons en waarom is het belangrijk in de logistiek? 

Bij duurzame inzetbaarheid houdt je zoveel mogelijk rekening met de persoonlijke werksituatie.  Van medewerkers met fysieke klachten, tot je medewerkers met een arbeidsbeperking. Het is dus echt belangrijk om goed naar je personeel te luisteren! Niet passend werk zorgt voor meer verzuim op de werkvloer, doordat je personeel last krijgt van fysieke klachten. En dat wil je natuurlijk voorkomen! 

Zet dus in op het werkplezier van je medewerkers en op zaken als het opleiden van je personeel in een veilig magazijn. Zo houd je ze gemotiveerd én onderscheid je je van andere werkgevers! 

Een goede voorbereiding is het halve werk. Steek dus voldoende tijd in het werving- en selectieproces om uiteindelijk de juiste mensen met de juiste competenties te selecteren. Waar inhouse services en Tempo-Team uitzenden reguliere flexwerkers aan een baan helpen, regelt Tempo-Team EU flex werk én huisvesting voor arbeidsmigranten.

Hoe zorg je voor binding en duurzame inzetbaarheid in de logistiek?

Werkplezier op de werkvloer

Meer werkplezier op de werkvloer zorgt voor minder druk op je team. Een gevolg hiervan is minder verzuim, en dat is natuurlijk precies wat je als werkgever wilt bereiken! Benieuwd hoe je zorgt voor meer werkplezier op de werkvloer? Lees onze praktische tips hieronder!

4 manieren om meer plezier uit werk te halen

Goed onboarden om de achterdeur dicht te houden

Met deze krappe logistieke arbeidsmarkt is het voor jou als werkgever belangrijk om het personeelsverloop zo laag mogelijk te houden. Wist je dat je hiervoor zorgt met een goede onboarding en employer branding? En dat wij daar toptips voor hebben? 

Lees bijvoorbeeld over hoe je een goede onboarding in elkaar zet. Of over hoe je een sterke employer branding uitstraalt. Zo zorg je ervoor dat werknemers nooit meer weg willen! Psst… We verklappen zelfs hoe onze eigen Tempo-Team onboarding eraan toegaat!

Investeer in de opleiding van je medewerkers

Wanneer heb jij voor het laatst iets nieuws geleerd? 💡 Motiveer je personeel en zorg dat ze altijd blijven leren. Goed voor het werkplezier van je medewerkers én voor de teamspirit natuurlijk! Bekijk ons groeipad met opleidingen in de logistiek en zoek samen met je medewerkers de volgende stap uit.

Het groeipad is ontwikkeld voor zowel flexwerkers zonder ervaring in de logistiek, als flexwerkers die zich graag verder willen doorontwikkelen. Van gratis e-learnings tot een mbo-diploma!

Bekijk groeipad logistiek

In Mijn Groei vinden je medewerkers ook nog eens opleidingen en trainingen die ze zelf kunnen doen! Zo investeer je op een makkelijke manier in hun ontwikkeling én blijft het werk voor je werknemers uitdagend! Wij zeggen: win-winsituatie.  

Duurzame inzetbaarheid in de logistiek: onze oplossingen

Tempo-Team zoekt graag samen met werkgevers naar goede oplossingen. Zo ook met gemeenten! Wat doen we dan precies met hen samen? We helpen onder andere mensen langdurig uit de bijstand! Benieuwd hoe we dat aanpakken? Check onze case over publiek-private samenwerkingen.

Yess, we helpen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt graag aan die ene leuke baan! Tempo-Team Participatie en ActiveerKracht, pakken dit graag samen met jou aan. Lees hier een aantal voorbeelden uit de praktijk:

“Het beste van twee werelden” bij PostNL

PostNL Nieuwegein kwam met de vraag aan Tempo-Team Performance Management (TTPM) of wij de pakketsortering in het ochtendproces kunnen overnemen inclusief 1e-lijns aansturing. Met een team van reguliere flexwerkers, versterkt met de inzet van Sociale Werkvoorziening kandidaten en kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt of met een arbeidsbeperking. Hoe zorgden wij voor deze mix van flexwerkers tijdens het ochtendproces pakketsortering?

TTPM heeft de samenwerking opgestart met UW participatiebedrijf Utrecht en het Werkgeversservicepunt gemeente Nieuwegein voor de instroom van kandidaten. Na een intensief werving- en selectieproces heeft dit geleid tot de volgende verdeling van aantal werkenden in het ochtendproces pakketsortering bij PostNL;

15 Sociale Werkvoorziening kandidaten, 20 kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt of met een arbeidsbeperking en 25 reguliere flexwerkers. Door te kiezen voor “het beste van twee werelden” is er ook een spin off ontstaan, namelijk uitbreiding op 5 extra PostNL depots met inzet van deze medewerkers in het ochtendproces.

Onze ervaring leert dat werken meer is dan inkomen. Werk is belangrijk voor deze groep medewerkers en van invloed op hun ontwikkeling, financiële onafhankelijkheid, gevoel voor zelfrespect, persoonlijke contacten en het hebben van een actieve rol in de maatschappij.

Inzet Wajongers bij het Albert Heijn Distributie Centrum

Een invulling geven aan de Participatiewet. Mooi! Maar hoe pak je dit dan aan? Inhouse Services werkt intensief samen met Participatie om een complete dienstverlening te bieden. Op deze manier is er sprake van ontzorgen en versterken richting Albert Heijn Distributie Centrum (AHDC). Dit doen wij niet alleen, maar samen met contacten bij het UWV. Wij verzorgen het juridisch werkgeverschap inclusief de volledige subsidie administratie. Daarnaast zetten we onze kennis en expertise in door de begeleiding op de werkvloer (interne jobcoaching in de vorm van een Harrie) te ondersteunen middels een handboek en spreekuren.
Er staat een gestroomlijnd proces waarbij de samenwerking tussen het AHDC, UWV en Tempo-Team inmiddels heeft geleid tot de inzet van 7 Wajongers. De begeleiding op de werkvloer verloopt goed en leidt tot een ontwikkeling van de productiviteitsnorm van de kandidaten. De gezamenlijke doelstelling "we doen er alles aan om de inzet van een Wajonger te laten slagen" wordt hiermee bereikt!

Aan de slag met duurzame inzetbaarheid!

Wil je net als PostNL en AHDC, samen met ons aan de slag met jouw duurzame inzetbaarheid? Leuk! Laat ons weten waar we je mee kunnen helpen, dan gaan we samen aan de slag. 

Neem contact op