Duurzame inzetbaarheid in de logistiek: zo pak je het aan

Aan de slag met de duurzame inzetbaarheid van je personeel! In de logistieke sector is het flink knallen. Leuk, maar bij zwaar fysiek werk is het wel extra belangrijk om je mensen goed in de gaten te houden. Hoe zorg jij dat je personeel duurzaam inzetbaar blijft? Lees snel verder voor onze tips. En natuurlijk leggen we je ook graag uit hoe onze werkwijze in elkaar steekt. 

Geef ons gewoon even een belletje!

Of spring snel naar: 

Wat is duurzame inzetbaarheid en waarom is het belangrijk in de logistiek? 

Duurzame inzetbaarheid is een beleid waarmee je zoveel mogelijk rekening houdt met de persoonlijke werksituatie van je medewerkers op mentaal en fysiek vlak. Werken in de logistieke sector is namelijk fysiek zwaar. Extra belangrijk dus om je personeel goed in de gaten te houden! Te zwaar werk zorgt voor meer verzuim op de werkvloer, doordat je personeel last krijgt van fysieke klachten. En dat wil je natuurlijk voorkomen! 

Zet dus in op het werkplezier van je medewerkers en op zaken als een veilig magazijn. Zo houd je ze gemotiveerd én onderscheid je je van andere werkgevers! Lees verder voor alle tips!

Belangrijke vragen op het gebied van duurzame inzetbaarheid in de logistiek

Werkplezier op de werkvloer

Meer werkplezier op de werkvloer zorgt voor minder druk op je team. Een gevolg hiervan is minder verzuim, en dat is precies wat je als werkgever wilt bereiken! Benieuwd hoe je zorgt voor meer werkplezier op de werkvloer? Lees onze praktische tips hieronder!

4 manieren om meer plezier te bereiken

Goed onboarden om krapte op de arbeidsmarkt te ontwijken

Met deze krappe logistieke arbeidsmarkt is het voor jou als werkgever belangrijk om het personeelsverloop zo laag mogelijk te houden. Wist je dat je hiervoor zorgt met een goede onboarding en employer branding? En dat wij daar toptips voor hebben? 

Lees bijvoorbeeld over hoe je een goede onboarding in elkaar zet. Of over hoe je een sterke employer branding uitstraalt. Zo zorg je ervoor dat werknemers nooit meer weg willen! Psst… We verklappen zelfs hoe de Tempo-Team onboarding eraan toegaat!

Investeer in de opleiding van je medewerkers

Wanneer heb jij voor het laatst iets nieuws geleerd? 💡 Motiveer je personeel en zorg dat ze altijd blijven leren. Goed voor het werkplezier van je medewerkers én voor de teamspirit natuurlijk! Bekijk onze opleidingen in de logistiek en zoek samen met je medewerkers de volgende stap uit. 

In Mijn Groei vinden je medewerkers ook nog eens opleidingen en trainingen die ze zelf kunnen doen! Zo investeer je op een makkelijke manier in hun ontwikkeling én blijft het werk voor je werknemers uitdagend! Wij zeggen: win-winsituatie.  

Duurzame inzetbaarheid in de logistiek: onze oplossingen

Tempo-Team zoekt graag samen met werkgevers naar goede oplossingen. Zo ook met gemeenten! Wat doen we dan precies met hen samen? We helpen onder andere mensen langdurig uit de bijstand! Benieuwd hoe we dat aanpakken? Check onze case over publiek-private samenwerkingen.

Vakantiekrachten binden aan Kawneer

Kawneer kwam met de vraag of Tempo-Team aan meer vakantiekrachten kon komen in de zomer voor de functie orderpicker, die vervolgens elke zomer blijven terugkomen.  Regelen we! Benieuwd hoe we dit hebben aangepakt? Check hoe we goede logistieke vakantiekrachten binden aan Kawneer!

Vlekkeloze contractimplementatie bij DHL

DHL had de vraag of we zorg kunnen dragen voor een contractimplementatie en migratie in 6 weken op 5 verschillende locaties. De bedrijfsprocessen mochten hier geen hinder van ondervinden, dus de betalingen aan flexkrachten en facturatieprocessen moesten vlekkeloos door blijven gaan. Laat dat maar aan ons over! Ben je benieuwd hoe wij dit enorme project hebben aangepakt? Bekijk de DHL case hier.

Aan de slag met duurzame inzetbaarheid!

Wil je net als bovenstaande bedrijven ook aan de slag met jouw duurzame inzetbaarheid? Fixen we voor je! Laat ons weten waar we je mee kunnen helpen en dan doen wij de rest. 

Neem contact op