Doorstroom medewerkers mogelijk maken in de logistiek

Zó binden we personeel bij OSG - UPS via interne opleidingen

UPS wil zijn mensen graag voor langere tijd aan zich binden en hen niet alleen een baan, maar een carrière bieden. Daar wil Tempo-Team natuurlijk graag aan bijdragen. Daarvoor moeten wij de flexwerkers met potentie weten te vinden en ze de kans bieden zich te ontwikkelen. Hoe doen we dat?

Aanpak: opleiden en begeleiden

De sleutel zit hem in de samenwerking tussen Tempo-Team Inhouse Services (TTIS), dat verantwoordelijk is voor het warehouse personeel en Tempo-Team Uitzenden (TTU), dat al jaren de OSG-vacatures  voorziet. Doordat de collega’s weten dat ze op elkaars oordeel kunnen vertrouwen krijgen flexwerkers eerder een kans om door te solliciteren en maken we sneller een match. 

We zijn zelf vaak op de werkvloer aanwezig, om in de gaten te hebben wie er uitblinkt en potentie heeft om door te groeien van warehouse personeel naar OSG. Daarom hebben we bij TTIS een begeleider flex (BF) aangesteld. Deze BF doet elke week een rondje op de vloer, is erg toegankelijk voor de flexwerkers en is het aanspreekpunt voor alle vragen en opmerkingen. 

‘Tempo-Team kent de kwaliteiten en ambities van hun flexwerkers. Zo kunnen zij de juiste kandidaten voorstellen voor een OSG-functie bij UPS. Hierdoor zorgen Tempo-Team en UPS samen voor een loopbaanpad en toekomstperspectief van de flexwerker.’ 

- Ronald Jochems, Contractmanager UPS

Op het moment dat er een flexwerker met potentie op de vloer rondloopt, houdt de BF die flexwerker extra in de gaten en bespreekt met hem zijn ambitie. Op basis daarvan biedt de BF de flexwerker (online) trainingen of cursussen aan die daarbij aansluiten. Daarnaast vraagt de BF de leidinggevende van UPS hoe hij naar die flexwerker kijkt. Als ook die feedback positief is, brengen we die flexwerker onder de aandacht bij onze TTU-collega’s. Zij zoeken naar een geschikte vacature en stellen die flexwerker daarop voor.

Resultaat: 10 doorplaatsingen per jaar!

In de afgelopen 2 jaar hebben we 20 flexwerkers doorgeplaatst van het warehouse naar OSG-functies. UPS krijgt daardoor gedreven nieuwe collega’s op kantoor die al bekend zijn met UPS. Omdat zij het klappen van de zweep in het warehouse kennen, zijn zij een waardevolle toevoeging aan het OSG-personeel. 

En niet onbelangrijk, de mogelijkheden om door te groeien zorgen voor tevreden flexwerkers. Zij waarderen hun eigen tevredenheid zelfs met een 8,3. Zowel die tevredenheid, als de kans op een nieuwe baan zorgt ervoor dat flexwerkers langer voor UPS werken!

Meer weten over onze aanpak en samen kijken wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Bel gewoon even of stuur een vacature in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Bel gewoon even Stuur vacature in!