Goede logistieke vakantiekrachten binden via studentendienst

Binden van vakantiekrachten bij Kawneer

Kawneer wil in haar warehouse graag de vakantiekrachten, veelal studenten die als orderpicker werken, aan zich binden zodat zij er volgende zomer weer voor kiezen om bij hen te werken. Dat scheelt Kawneer inwerken en Tempo-Team werven: win-win!

Aanpak Tempo-Team

Tempo-Team komt tot de conclusie dat de beste manier om studenten te binden, is door ze aan het werk te houden bij Kawneer gedurende het schooljaar. Daar moeten we alleen wel wat voor aanpassen.

In het warehouse van Kawneer wordt namelijk standaard in 2-ploegen gewerkt (06:00 - 14:30 en 14:30 - 23:00). Die diensten blijken lastig te combineren met colleges. Zeker ook omdat eigenlijk alle studenten buiten Harderwijk studeren, en dus reistijd hebben. 14:30 uur starten is daardoor niet haalbaar. Flexwerkers gaven wel bij ons aan dat ze om 16:00 uur konden beginnen. 

‘Wij zijn trots op het partnerschap welke wij de afgelopen jaren met Tempo-Team hebben opgebouwd. Dankzij een proactieve en flexibele aanpak zijn wij in staat te reageren op een volatiel aanbod. Dit hebben we ingebed in systemen en methodes die ervoor zorgen dat we samen in control zijn. Een mooi voorbeeld van build together, grow together.’
- Hanno van de Gronden - Manager Operations & Supply Chain

Oplossing: We riepen een ‘studentendienst’ in het leven. Die dienst start om 18:00 uur, zodat flexwerkers voor ze beginnen rustig de tijd hebben voor hun avondeten, en ze na school toch nog kunnen werken! Kawneer gaf Tempo-Team vervolgens commitment om de ‘studentendiensten’ wekelijks in te plannen. 

Resultaat studentendienst: 8+!

Deze aanpak werkt super! De 8+ beleving van de flexwerkers is omhoog gegaan omdat zij het hele jaar door een inkomen hebben. En in de vakanties geven flexwerkers aan dat ze extra kunnen werken, waardoor het vaste personeel vrij kan nemen. En omdat de flexwerkers al zijn ingewerkt gaat de productiviteit niet naar beneden. Flexwerkers blij, vaste medewerkers blij, Kawneer blij en Tempo-Team blij; een win-win-win-win situatie!

Meer weten over onze aanpak en samen kijken wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Lees meer over vakantiekrachten of stuur een vacature in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Bel gewoon even  Stuur vacature in!