Expertise, kennis én oplossingen voor vraagstukken rondom personeelsbeleid overheid

Landelijke en regionale overheden kennen veel verschillende soorten uitdagingen als het gaat om personeel. Van op- en afschalen en poolmanagement tot aan noodoplossingen voor COVID-vaccinaties, we laten je graag zien wat we zoal voor overheidsorganisaties doen, zodat we samen jullie personeelsbeleid op orde krijgen!   

Onze expertises:

Klantcases personeelsvraagstukken overheid

We werken aan allerlei verschillende personeelsvraagstukken binnen de overheid. Dat doen we voor gemeenten, provincies, het Rijk en zelfstandige bestuursorganen (zbo’s). Hieronder vind je een aantal klantcases, waarop je kunt doorklikken voor meer info. 

Sommige klantcases omvatten uitdagingen van alledag, terwijl andere juist nu actueel zijn. Staan overheidsorganisaties voor een grote projectmatige uitdaging? Of het nu gaat om de verkiezingen (verwacht) of COVID (onverwacht), wij stropen de mouwen op en komen tot een plan van aanpak. Zo kan de bedrijfsvoering doorgaan én wordt het project succesvol doorlopen.

Voor de Rijksoverheid werken we samen met meerdere ministeries en verlenen we verschillende diensten. Bekijk ze hieronder:

Voor provincies en veiligheidsregio's/GGD verzorgen we vooral mankracht. Ook als de vraag onverwacht is, zoals bij de test- en vaccinatiestraten van de GGD. Van administratieve (flex-)medewerkers tot brug- en sluiswachters, wij komen altijd met de juiste oplossing. In de cases hieronder lees je er meer over:

Ook in de gemeenten dragen we ons steentje bij. We doen veel op het gebied van publiek-private samenwerkingen en de inzet van flexwerkers. Dat doen we onder andere voor de gemeente Den Haag en Rotterdam:

Een grote ZBO waar we intensief mee samenwerken is de Kamer van Koophandel. Hiervoor hebben we via SPOC een landelijke dienstverlening uitgerold.

Klant aan het woord

Wat zeggen onze klanten? We laten klanten aan het woord! Lees eerlijke verhalen over de samenwerking met Tempo-Team.

Praktijkvoorbeelden

Om te laten zien hoe snel wij schakelen als de situatie daarom vraagt, hebben we een aantal voorbeelden van de laatste maanden op een rij gezet:

Testen en vaccineren tijdens de coronacrisis bij de GGD

Tempo-Team heeft gedurende de coronacrisis de GGD in het hele land bijgestaan om ervoor te zorgen dat er genoeg test- en vaccinatiemedewerkers beschikbaar zijn.

Neem contact op!

Teststraten bemannen voor de gemeente Rotterdam

Hoe zorg je ervoor dat er genoeg personeel klaarstaat als de teststraten opengaan? 

Stembureaus bemannen tijdens verkiezingen

Ook tijdens verkiezingen staan wij klaar voor lokale overheden. Zo regelen wij voor sommige gemeenten de gehele stembureau-bezetting tijdens de verkiezingen.

Totaaloplossing stembureaus

Bij zo’n verkiezing zijn er meer mensen nodig dan alleen stemmentellers. Daarom biedt Tempo-Team een totaaloplossing aan voor verschillende gemeenten: van IT tot aan briefstemmen. Hoe dat eruitziet?

Neem contact op!

HR-wet- en regelgeving voor de overheid

Wij hebben de afgelopen halve eeuw gigantisch veel kennis opgedaan op het gebied van HR en de daarmee gepaarde wet- en regelgeving. Houden we deze bagage alleen voor onszelf? Natuurlijk niet! Iedereen mag daar iets van opsteken, jij ook! 

Op deze pagina over de HR-wet- en regelgeving bij de overheid gaan we dieper in op de volgende onderwerpen:

  • Uitleg over de WAB (Wet Arbeidsmarkt in Balans)
  • Omgaan met en verwerken van persoonsgegevens
  • Relevante cao bepalingen voor beloning van flexkrachten

Geen uitdaging is ons te groot! Lopen jullie ergens tegenaan? Laat het ons weten, dan kijken we samen naar een oplossing op maat.

Neem contact op!