Griep of corona: alles wat je moet weten als leidinggevende

Griep of corona? Als leidinggevende hoop je natuurlijk op geen van die twee! Snappen we. Nu het coronavirus in de wereld om zich heen grijpt, is het goed om te weten wat de verschillen met de ‘gewone’ griep zijn. Voor zover we je dat kunnen vertellen, natuurlijk. Duizenden wetenschappers kraken hun hersenen op dit moment over COVID-19. Wat we je al wel met 100% zekerheid kunnen verklappen? Hygiëne is prio numero uno!

Spring snel naar:

De verschillen tussen het coronavirus en de griep

Je krijgt griep door een virus: het influenzavirus. COVID-19 is ook een virus, maar wordt wel veroorzaakt door een ander virus. Twee verschillende virussen dus! 

Het griepvirus bestaat al langer. Jij hebt ook vast al een keer de griep te pakken gehad, toch? Het voordeel daarvan is dat je lichaam daardoor al antistoffen tegen dat virus heeft opgebouwd. Ondanks het feit dat het virus elk jaar vaak een beetje verandert, blijft je lichaam een deel van het virus nog wel herkennen. Een voordeel? Jazeker! Door die antistoffen worden we minder ziek! Hoppa! Doordat we dus al bekend zijn met dit virus, hebben we bijvoorbeeld ook een griepprik ontwikkeld: daardoor neemt het aantal ziektegevallen met het griepvirus af met 70 tot 80%! Lekkerrrrrr.

Het coronavirus is nog volledig nieuw voor de wereld, en dus ook voor onze lichamen. Daarom hebben we er nog geen immuniteit voor opgebouwd. En hoewel er met man en macht aan een vaccin wordt gebouwd, hebben we ook nog geen vaccin. Daarom is het dus oppassen geblazen! 

Corona of griep: wel of niet naar werk?

Je medewerker loopt rond met een snotneus en is hartstikke verkouden... Of je medewerker heeft hoestaanvallen waar je u tegen zegt. Niet fijn voor je medewerker, en niet fijn voor de andere collega’s. Zeker nu corona om zich heen grijpt is het verstandig je medewerkers met verschijnselen van griep (of corona!) thuis te laten uitzieken. Lekker naar huis laten gaan dus!! Je werknemer mag pas terugkeren naar het werk wanneer hij of zij 24 uur lang volledig klachtenvrij is. Better safe than sorry... 

Heeft je medewerker klachten en wil je zeker weten dat je medewerker geen corona heeft? Snappen we! Spoor je medewerker aan om zich gratis te laten testen op corona. Check de website van het RIVM hoe dit in z’n werk gaat en geef het door aan je medewerker! Tot de uitslag bekend is - en negatief is - blijft je medewerker thuis. Dit geldt ook wanneer huisgenoten of iemand binnen het gezin koortsig en/of benauwd is, dan moet iedereen thuisblijven volgens het RIVM.

Thuisquarantaine: zo zit het! 

Als werkgever kun je een dagelijkse check doen via een appje, mail of tijdens de ochtendmeeting. Is iedereen nog gezond, voel je je goed, heb je geen coronasymptomen en zijn mensen in je omgeving ook gezond? Zo ja, houd dat vast. Zo nee, thuisblijven en in quarantaine luidt het devies!

Tsjaa, en wat doe je wanneer je medewerker thuis moet blijven en niet meer zijn/haar werk kan doen? Als werkgever ben je verplicht het loon door te betalen, ook al spreek je niet echt van ziek zijn. Ennnnn, zo zit dat! 

Betaal je het loon door tijdens quarantaine?

Een werknemer die in thuisquarantaine moet, en niet thuis kan werken omdat dit in het werkveld onmogelijk is, mag daar niet op afgerekend worden. Dit ligt in de risicosfeer van de werkgever en niet de werknemer. Daarom moet je het loon volledig doorbetalen. Ook mag je in deze situatie geen wachtdagen op het loon inhouden, omdat er geen sprake is van ziekte.

Uitzondering op de regel? Tuurlijk die bestaat! Zo kan een werknemer, tegen het uitdrukkelijke advies van de overheid in, naar een oranje of rood risicogebied reizen waardoor de werknemer bij thuiskomst twee weken in quarantaine moet. Dan ligt het in de risicosfeer van de werknemer en is het dus de eigen verantwoordelijkheid. Kan de medewerker niet vanuit huis werken, dan kun je als werkgever een medewerker vragen om betaald of onbetaald verlof op te nemen. Meer weten? Check de site van de Rijksoverheid.

Virus? Focus je altijd op hygiëne binnen je bedrijf

Een virus! Dat zijn corona en de griep dus allebei. Goed om te weten. Waarom? Nou, omdat we wel redelijk goed weten hoe virussen zich verspreiden. En hoe dan? Vooral via druppeltjes snot, slijm en speeksel. Dus in mensentaal: door praten, hoesten of niezen. Besmettingsgevaar!

Oké, effe doorvertalen naar de werkvloer. Wat kan je hiermee als leidinggevende? Nou een hoop! Let als leidinggevende op de volgende dingen bij het virus-proof maken van de werkomgeving:

  • Ventilatie, ventilatie, ventilatie! Daar worden virussen minder blij van, en wijzelf stukken meer. Dus: zorg voor frisse lucht! Ventileer goed door ramen en deuren op een kier te laten. Of lucht elke dag 10 minuten door een raam of deur open te zetten. 
  • Afstand: ook een belangrijke. Die 1,5-meter kunnen we bijna dromen, maarrrrr of het nu gaat om de ‘gewone’ griep of het coronavirus: zorg dat je medewerkers voldoende afstand van elkaar houden en een eventueel aanwezig virus grijpt minder snel om zich heen. Dat wil je, toch? Zeg maar JA tegen die looproutes dus ;-) 
  • Handen wassen! Als er een plek is waar je snel in niest of snot, dan zijn het de handen wel. Hoe schoner die zijn, hoe minder de kans op verspreiding dus. En let erop dat de medewerkers hun handen met papieren doekjes afdrogen en niet die handdoek die er dagen hangt...
  • Ontsmetttuuhhh! Bijvoorbeeld: het knopje van het koffiezetapparaat, de klink van de wc-deur, muizen van computers, het stuur van de bestelbus.. Maak vooral waar  iedereen lekker veel aan zit met z’n handen, ook lekker veel schoon! En zet ontsmettingsgel neer op meerdere plekken, zodat je medewerkers direct hun handen kunnen reinigen.

Tempo-Team to the rescue!!

Toch een medewerker geveld door een virus en/of moet jouw medewerker in thuisquarantaine? En komt er daardoor werk stil te liggen? Nergens voor nodig. Vang het tekort gewoon op! Tempo-Team komt je redden. Wij regelen zo vervanging voor je. Laat het ons weten en we komen *vroom vroom* jouw kant op gesjeesd! On our way!!

>> Tempo-Team to the rescue! Vervanging is onderweg!

Lees ook: