Coronateststraten opschalen bij de GGD

Door de coronacrisis zijn een aantal landschappen binnen de overheid flink veranderd. Zo ook die van de arbeidsmarkt in de publieke sector! In alle (veiligheids-)regio’s van de GGD zijn sinds juni 2020 veel teststraten uit de grond gestampt, waarvan er inmiddels ook veel zijn getransformeerd in vaccinatiestraten. Hierdoor onstond alleen een ander probleem: de GGD had niet genoeg personeel om al deze locaties bemand te krijgen. Wat nu? Wij helpen!

Oplossing met Tempo-Team

In 5 van de 25 GGD-regio’s heeft Tempo-Team Overheid een flinke bijdrage geleverd. Niet alleen de grote aantallen flexwerkers die we hebben geleverd waren erg waardevol voor de GGD, maar ook de korte doorlooptijd van het opschalen. Door onze ervaring hiermee worden we nu ook voor vaccinatiestraten gevraagd. Want wij weten wat er moet gebeuren!

Speciale opleiding vereist? Geen probleem!

Op sommige van deze locaties een medische achtergrond nodig. Hiervoor heb je een vast aanspreekpunt bij Tempo-Team, die je verbindt met de specialisten van Tempo-Team Medisch. Op deze manier houden we alles lekker in de hand, net als jij! Na de coronacrisis hebben de flexwerkers veel kans op vervolgwerk, dankzij het grote netwerk dat Tempo-Team medisch heeft! Top toch?

Coronacrisis in volle gang: opschalen teststraten GGD Rotterdam

Hoe zet je snel en efficiënt meerdere teststraten op met weinig informatie? Dat deden we in samenwerking met de gemeente Rotterdam! 

In twee dagen up and running

Op het moment dat er in de pers verscheen dat in de loop van juni de teststraten operationeel zouden zijn, was voor ons nog niks bekend. Op 20 mei was het zover: het telefoontje vanuit de GGD Rotterdam dat binnen een goede week (!) zoveel mogelijk bemonsteraars, assistenten en supervisors geworven moesten worden. 

‘Wij zijn zeer tevreden over het snelle handelen van Tempo-Team. Onze spoedvraag naar een enorm aantal testers en contactonderzoekers is vanaf minuut één zeer serieus genomen en met grote urgentie opgepakt. Door de snelle instroom van personeel heeft GGD Rotterdam in korte tijd meerdere testlocaties kunnen opbouwen. De kwaliteit van de kandidaten is uitstekend en er is weinig uitstroom. De bereidheid van Tempo-Team om mee te denken in deze crisissituatie wordt daarnaast zeer gewaardeerd.’ 

- Zelda van Wijk, adviseur mobiliteit gemeente Rotterdam (oktober 2020)

60 testers klaargestoomd

Twee werkdagen later hadden wij 300 sollicitanten, waaruit we 60 starters hebben kunnen aanbieden aan de GGD. We zijn heel flexibel en wendbaar te werk gegaan.

Dit is allemaal te danken aan ons goed georganiseerde Tempo-Team Uitzenden en het gespecialiseerde gedeelte van Tempo-Team Medisch. Natuurlijk kijken we ook naar bekwaamheid. We zorgen dus dat starters voor ze beginnen pro-actief worden getraind en opgeleid. Op deze manier wordt de uitzendkracht echt volledig inzetbaar voor de GGD. 

Meer weten? Bel ons gewoon even!

Neem contact op!

Benieuwd naar meer Tempo-Team cases?

Leer onze dienstverlening en expertises beter kennen: