Pre-boarding van nieuwe medewerkers: ga voor een vliegende start met deze checklist!

Een goede pre-boarding zorgt ervoor dat de kandidaat die jij wilt binnenhalen, ook echt zijn of haar handtekening zet aan het eind van je recruitmentproces. We willen namelijk niet dat ‘ie bij de concurrent aan de slag gaat 😉. Reden genoeg dus om jouw onboardingsjourney strak te trekken. Daarom vertellen we je op deze pagina wat pre-boarding precies is, waarom het zo belangrijk is én hoe je ervoor zorgt dat het vlekkeloos verloopt. Gelukkig gaat dat met onze checklist helemaal goedkomen. Let’s go!

Ga snel naar: 

Wat is pre-boarden precies?  

Yes! De nieuwe geschikte collega is gevonden! Het sollicitatieproces is daarmee officieel afgerond. Het contract is ondertekend en de eerste werkdag is bepaald. Nu start de pre-boardingfase: het moment tussen het tekenen en de eerste werkdag. 

Pre-boarding is het onderdeel van recruitment dat ervoor zorgt dat de nieuwe medewerker al zoveel mogelijk is voorbereid op zijn nieuwe baan. Dus laat hem of haar alvast kennismaken met collega’s, stuur een welkomstcadeautje en versnel zo het échte onboardingsproces.

Waarom is pre-boarden zo belangrijk? 5 voordelen op een rij

Richt je de pre-boarding net zo goed in als de onboarding? Dan levert dat héél veel voordeel op, check: 

Voordeel 1. Verhoog zelfvertrouwen

De sollicitant blijft net zo enthousiast om te starten in jouw bedrijf als op het moment van tekenen. Daardoor weet hij of zij het zeker: dit was écht de juiste keus! Dat doet het zelfvertrouwen van je nieuwe werknemer goed.

Voordeel 2. Meer verbonden 

De sollicitant voelt zich direct al echt onderdeel van het team en je bedrijf. Grote kans dat hij of zij daardoor graag langer bij jouw bedrijf blijft hangen! 

Voordeel 3. Sneller volledig productief  

Door een succesvolle pre-boarding en onboarding zijn nieuwe werknemers sneller ingewerkt. En vaak al binnen 4 maanden super productief! Handig! 

Voordeel 4. Realistische verwachtingen

Je schetst een realistisch beeld van de baan. Daardoor weet een nieuwe collega beter wat hij of zij kan verwachten van het werk en zit iedereen gelijk vanaf de start op dezelfde lijn.  

Voordeel 5. Troef je concurrentie af 

Met een goede pre-boarding loop je minder risico dat jouw ideale kandidaat nog voor de eerste werkdag 'afvalt' of toch niet start omdat bijvoorbeeld de concurrent tóch nog een hoger aanbod heeft gedaan. 

Een stap verder? Wij helpen je graag met het onboarding proces!

Hoe zorg je voor een goede pre-boarding? 9 Tips! 

Wil jij dat jullie nieuwe collega vliegend van start gaat?🛫 Check dan onze tips voor een vlekkeloze pre-boarding. Zo stapt je nieuwe medewerker vol zelfvertrouwen bij jullie aan boord! 

Tip 1. Nodig je nieuwe collega(‘s) uit voor een informele kennismaking 

Nodig hem of haar uit om nog vóór de eerste werkdag langs te komen. Bijvoorbeeld op de vrijmibo, jullie personeelsuitje of de maandelijkse teammeeting. Zo krijgen jullie de kans om alvast informeel kennis te maken. Leuk! 

Bij grote, logistieke bedrijven waar je soms grote groepen tegelijk verwelkomt, werkt een digitale pre-boarding goed! Stuur iedereen 7 dagen van tevoren al een (geautomatiseerde) mail met waar degene moet zijn, wie hem of haar opvangt en waar je rekening mee moet houden. En stuur op de eerste werkdag aan appje: ‘Veel plezier op je eerste werkdag, tot zo!’.

Tip 2. Informeer collega’s over de komst van het nieuwe gezicht 

Breng iedereen in het bedrijf op de hoogte dat er een nieuwe collega start. Stuur bijvoorbeeld een e-mail met een leuke introductie. Weet iedereen gelijk wie het nieuwe gezicht bij het koffiezetapparaat is! ☕️ Bij logistieke bedrijven kan je hier een variant op maken; plak een foto van je nieuwe medewerker op het koffieapparaat, zo weet iedereen wie dat nieuwe gezicht is! 

Tip 3. Laat je team een LinkedIn-berichtje sturen

Zeker voor op kantoor is dit een leuke: laat het team waarin je nieuwe medewerker komt hem.haar alvast een welkomstberichtje sturen op LinkedIn. Lekker persoonlijk en zo heeft iedereen direct een goed beeld bij ‘die nieuwe’. En andersom: je nieuwe collega heeft een goed beeld van het team en voelt zich zo als nieuwe werknemer helemaal welkom! 

Tip 4. Organiseer een pre-boarding lunch

Starten er meerdere nieuwe collega’s? Organiseer dan een gezellige pre-boardinglunch! (Ook leuk als er maar één nieuwe collega start😉). Hier lees je trouwens meer over lunchen met collega’s.

Tip 5. Deel interessante achtergrondinformatie 

Wil je dat je nieuwe medewerker goed weet wat hem of waar te wachten staat? Stuur dan interessante achtergrondinformatie toe over jullie bedrijf! Bijvoorbeeld een presentatie over de visie, waarden en missie van jullie bedrijf. Of nodig je nieuwe medewerker vast uit voor een rondleiding. 

Tip 6. Nodig je nieuwe medewerker uit voor de interne kanalen 

Geef je nieuwe collega toegang tot het intranet en nodig hem of haar uit voor de maandelijkse nieuwsbrief en jullie social kanalen. Is hij of zij gelijk op de hoogte van alles wat er speelt, handig! Of zorg dat je nieuwe medewerker een week van tevoren het welkomstpakket ophaalt. Zo is ie meteen overal op voorbereid. 

Tip 7. Check de techniek! 💻

Controleer of alle techniek het doet als je nieuwe medewerker bijvoorbeeld administratief werk gaat doen. Check de inlog op de computer, de toegang tot het e-mailaccount en of alle benodigde systemen zijn geïnstalleerd. Wel zo handig! Gaat de nieuwe medewerker gelijk goed van start! 

Tip 8. Maak en deel het schema voor de eerste dag 

Deel vast een schema met praktische informatie over de eerste werkdag. Waar en hoe laat kan de nieuwe medewerker zich melden? Wie vangt hem of haar op? Nemen jullie zelf lunch mee of is er een kantine? En hoe ziet de eerste werkdag er globaal uit? Allemaal fijn om van tevoren te weten!

Tip 9. Een vrolijk begin? Richt de werkplek in! 

Richt de nieuwe werkplek leuk in! Als het om een kantoorbaan gaat natuurlijk. Zet een fleurig bloemetje op het bureau, laat een lief kaartje achter en leg vast wat handige kantoorspullen klaar. Nog beter: zorg voor iets lekker in de eerste koffiepauze, dat is pas vrolijk beginnen! 😄 

Checklist pre-boarding: check, check, dubbelcheck?

Alle stappen in pre-boarding doorlopen? Check het hier! Vink jij elke stap van onze pre-boardingchecklist af? Dan heeft jouw nieuwe medewerker zeker een warm welkom! 

  • Extra inspiratie en achtergrondinformatie delen
  • Uitnodigen voor een informele kennismaking 
  • Informeren over de laatste afspraken en het inwerkschema delen 
  • Andere collega’s vertellen over de allernieuwste aanwinst in het bedrijf! 
  • Nieuwe werkplek leuk inrichten 
  • Alle ict-zaken tip top in orde maken: toegang regelen tot de computer en alle systemen 

Linkje met Tempo-Team

Meer weten over pre- en onboarding? Wij helpen je graag op weg met het inrichten van een volledig recruitmentproces. Neem gewoon even contact op of stuur direct je vacature in!

Vacature plaatsen