7 voordelen van recruitment via een uitzendbureau

Werven van nieuw personeel veel werk? Laat de recruitment dan lekker over aan een uitzendbureau, zoals Tempo-Team! Lees hier welke 7 voordelen de werving van personeel via een uitzendbureau voor jou als werkgever heeft. Jij kan straks niet wachten om ons te bellen! 📞

Alle voordelen op een rij: 

Voordat je verder leest: het is goed om te weten dat een uitzendbureau véél meer doet dan alleen tijdelijk personeel uitzenden. Ja, echt! We worden niet voor niks ook vaak een recruitmentbureau genoemd. We doen werving en selectie, zorgen dat alle administratie top geregeld is en denken met je mee over de best passende personeelsoplossingen. Zo vinden we samen altijd de perfecte sollicitant voor jou!

Voordeel 1. Tijd, moeite én geld winnen op de werving- en selectieprocedure 

Je kunt de werving en selectie van kandidaten voor jouw vacature helemaal overlaten aan een uitzendbureau. Dat bespaart je een hoop tijd én energie. 

Wij: 

Lekker makkelijk!  

Voordeel 2. Hulp van ervaren matchmakers

Uitzendbureaus ❤️ recruitment. Dus als je zoekt naar een partner die je helpt om de juiste kandidaat te vinden, dan zit je bij een uitzendbureau als Tempo-Team op de goede plek! Onze recruiters doen niets liever dan de hele dag speuren naar de juiste kandidaten. En met hun ervaring in het voeren van sollicitatiegesprekken, het checken van referenties en hun uitgebreide kennis over de markt, hebben onze recruiters alle ervaring in huis om de juiste kandidaat voor jouw vacature te vinden! 

Voordeel 3. Véél minder administratie

Als je personeel via uitzenden of payrolling in dienst neemt, hoef je niet om te kijken naar alle verplichte administratieve taken, die bij jouw werkgeverschap horen. Wij nemen alles uit handen! 

Wij regelen: 

 • de uitbetaling van salaris; 
 • het opstellen van loonstroken en jaaropgaven;
 • het bijhouden van ziekte- en vakantiedagen; 
 • en de afdracht van premies en heffingen aan de belastingdienst. 

Dat scheelt jou een hoop administratie! Je hoeft alleen nog te checken of de werkbriefjes van je uitzendkrachten kloppen. En dat doe je dan weer lekker digitaal via Mijn Tempo-Team. Makkie toch?   

💡 Wat is het verschil tussen uitzenden en detacheren precies?

Het grootste verschil tussen detacheren en uitzenden is dat bij uitzenden het contract stopt zodra de werkzaamheden zijn afgelopen. Bij detacheren loopt het contract door tot de afgesproken einddatum. Je betaalt de werknemer tot deze einddatum. Bij uitzenden krijgt een werknemer alleen per gewerkt uur betaald. Het contract stopt als het werk is afgelopen. 

Voordeel 4. Supersnel je nieuwe medewerker in huis  

Veel uitzendbureaus bouwen flexpools op voor veel voorkomende functies. Deze pools bestaan uit uitzendkrachten die het leuk vinden om voor verschillende bedrijven te werken. Ze zijn op hun specifieke functies heel flexibel inzetbaar. 

Ook handig: deze toppers weten al precies wat ze moeten doen. Ze kunnen direct bij je aan de slag. Zelfs de werving en selectie is al voor je gedaan. Zo heb jij die nieuwe medewerker(s) supersnel in huis! 💯

Voordeel 5. Heel veel kandidaten om uit te kiezen: de keuze is reuze!  

Uitzendbureaus hebben een groot netwerk aan werkzoekenden. En vullen hun database vol geschikte kandidaten elke dag aan met tientallen nieuwe sollicitanten. Met zoveel keus is de kans dus groot dat je via een uitzendbureau snel een geschikte kandidaat vindt die aansluit op jouw specifieke functie-eisen

Voordeel 6. Lagere werkgeversrisico's met uitzendkrachten

Via een uitzendbureau neem je eenvoudig tijdelijk personeel aan. Dat is erg handig als je bijvoorbeeld een tijdelijke opdracht hebt, of alleen extra hulp nodig hebt tijdens de piekmomenten. Ook zijn uitzendkrachten fijn als je net bent begonnen met je bedrijf en nog onzeker bent over de toekomst. 

Door flexibel personeel via een uitzendbureau in te huren betaal je alleen per gewerkt uur. Als er geen werk is, kun je op elk moment opzeggen en hoef je ook geen loon te betalen. Dat verkleint het risico dat je te veel personeelskosten betaald. Handig! 🙌

En als er een topper tussen zit die je nooit meer kwijt wilt? Dan kan je altijd met het uitzendbureau in gesprek om de werknemer over te nemen. Zo geregeld! 

Voordeel 7. Langer de tijd om erachter te komen of iemand écht bij je bedrijf past

Een uitzendkracht mag drie tijdelijke contracten ontvangen voordat je als werkgever een vast contract moet aanbieden. Als je op zoekt bent naar nieuwe personeel kan het soms lastig zijn om in een proefperiode van één maand in te schatten of je nieuwe medewerker goed bij het bedrijf past. 

Door een uitzendbureau je recruitment te laten doen, heb je een stuk langer de tijd om te beoordelen of iemand écht bij deze functie op zijn plek zit. En als dat zo is, kan je iemand zonder problemen van het uitzendbureau overnemen. 

Daarvoor hoef je trouwens niet tot contract drie te wachten.. Eerder overnemen mag altijd! 😇

En… laat je recruitment liever over aan de pro’s?

Toch maar even bellen? 📞 Dachten we al! Dan gaan we meteen voor je aan de slag! Bij Tempo-Team doen we niets liever dan de juiste kandidaat voor jouw vacature vinden. Deel je vacature met ons of bel ons even. Jouw nieuwe topper staat snel voor je klaar!

Schakel Tempo-Team in!

 • Hoe gaat recruitment via een uitzendbureau?

  Wil je via een uitzendbureau je nieuw medewerker recruiten? Dan neemt het uitzendbureau voor jou de werving en selectie over,  regelt het bureau al je administratie (handig!) en doen wij vast de eerste sollicitatiegesprekken voor jou. Meer weten over de voordelen van recruitment via een uitzendbureau? Je leest het in dit artikel! 

 • Wat zijn de 7 voordelen van recruitment via een uitzendbureau?
  1. Tijd winnen op de wervings- en selectieprocedure; 

  2. Hulp van ervaren matchmakers;

  3. Meer tijd, minder administratie;

  4. Supersnel een nieuwe medewerker in huis;   

  5. Heel veel kandidaten om uit te kiezen;

  6. Lagere werkgeversrisico's door uitzendkrachten in te huren;

  7. Langer de tijd om erachter te komen of iemand écht bij je bedrijf past.

  Meer weten over deze voordelen? Je leest het in dit artikel!

 • Wat is het verschil tussen uitzenden en detacheren?

  Het verschil tussen detacheren en uitzenden is het moment waarop het contract stopt. Bij detacheren loopt het contract door tot een afgesproken einddatum. Bij uitzenden stopt het contract zodra het werk stopt.