Wat kost werving en selectie? Bereken snel je fee!

Wat kost het laten werven en selecteren van een vaste medewerker eigenlijk? Daar kunnen we lekker kort in zijn: je betaalt eenmalig een zogeheten werving en selectie fee. Zo zijn de kosten relatief laag, omdat je slechts 1x betaalt in plaats van elke maand een beetje, zoals bij uitzenden en detacheren het geval is. Top!

Vraag meteen een proefberekening aan »

Hoe hoog is die w&s-fee?

De fee van werving en selectie wordt berekend aan de hand van een percentage van het bruto, fulltime jaarsalaris inclusief vakantiegeld. Dit percentage verschilt echter per functie en het contract. Dus hoe hoog je w&s-fee precies is, kunnen we pas berekenen als we daar meer over weten. 

Wél kunnen we een inschatting geven: meestal ligt het percentage rond de 25%. Dus reken voor jezelf even uit hoe hoog de kosten voor vast personeel ongeveer voor jou is. Kan je niet wachten? Snappen we! Bel gewoon even met een intercedent van Tempo-Team bij jou in de buurt of stuur je vacature op! De wervingsbureaus van Tempo-Team zitten door het hele land. 

Neem contact met ons op Stuur je vacature door

Gewoon online een vraag stellen kan natuurlijk ook! Klik dan op het rode icoontje rechtsonder. 

Geen match, geld terug

Oh ja, vergeet niet: werving en selectie werkt op basis van geen match, geld terug! Dus wanneer we niet de juiste kandidaat voor je vinden, dan betaal je niets, nada, noppes, niente! Je loopt dus vrijwel geen risico. Weet wel: de geldteruggarantie geldt alleen in de eerste maand.

Waar betaal je precies voor bij werving en selectie?

De kosten voor werving en selectie verschillen per functie, kandidaat en vakgebied. Het is dus van tevoren niet te zeggen wat zo’n proces jouw gaat kosten. Goed om te weten: uit eigen onderzoek blijkt dat een sollicitatieprocedure bij een bedrijf gemiddeld 11.266,- euro kost. We kunnen wel zeggen: daar zitten wij altijd flink onder! 😉 Bespaar jezelf dus tijd en geld. 

Een selectieprocedure voeren we in 9 stappen uit:

  1. Jij stuurt je vacature in
  2. Wij herschrijven de tekst, zodat het goed vindbaar is
  3. Wij verspreiden de vacature
  4. Wij vragen potentiële kandidaten om vragen te beantwoorden
  5. Wij voeren online het eerste gesprek met potentiële kandidaten 
  6. Wij stellen verschillende kandidaten aan je voor
  7. Samen voeren we de sollicitatiegesprekken
  8. Wij checken de referenties
  9. Jij kiest!

Hier lees je hoe die w&s-procedure precies in zijn werk gaat en aan het eind van het traject kies jij uit 2 geschikte kandidaten. Dit is inclusief het schrijven van de vacature, het uitzetten van je vacature en de sollicitatiegesprekken met de kandidaten. 

Vast personeel gezocht? Deel je vacature met ons!

Deel je vacature met ons! Tempo-Team helpt je bij de werving en selectie van vast personeel en we vinden voor jou de beste kandidaat die perfect bij jouw bedrijf past.