Vaderschapsverlof in 2020? Zo werkt de wet WIEG

Verwacht jouw medewerker binnenkort een kindje? Superleuk! Houd alleen wel even rekening met de nieuwe wetgeving omtrent geboorteverlof, want partners hebben ook recht op een aantal weken vrij. Yup, per 1 juli 2020 verandert namelijk het een en ander. We vertellen je er alles over, dus dat komt helemaal goed! 
Lees ook: Verwacht een medewerker een kindje? En wil je alles weten over een zwangerschap binnen je bedrijf?

>> Wil je snel weten hoe je het geboorteverlof regelt. Download ons superhandige checklist, zodat je weet wat jij moet doen. Tempo-Team to the rescue!

Wat is aanvullend geboorteverlof?

Laten we beginnen bij het begin. De partners van vrouwen die na 1 juli 2020 een kindje verwachten, hebben recht op meer geboorteverlof. Dat staat vastgelegd in de wet WIEG: Wet Invoering Extra Geboorteverlof. De overheid houdt ook van een geintje op z’n tijd.😉 Gelukkig maar, want dankzij wet WIEG kan de partner een betere band krijgen met het pasgeboren kind. Ennn... zo wordt ook het gat tussen mannen en vrouwen verkleind, hoppa! Dat vinden we leuk! En om het jou makkelijker te maken hebben we een aantal begrippen voor je onder elkaar gezet:

  • Geboorteverlof: het recht van de partner op 1 week verlof dat binnen 4 weken na de geboorte moet worden opgenomen (anders dan zwangerschapsverlof en bevallingsverlof omdat geboorteverlof alleen voor de partner is). Andere termen die hiervoor worden gebruikt zijn: vaderschapsverlof, partnerverlof en kraamverlof.
  • Aanvullend geboorteverlof: hier wordt simpelweg mee bedoeld dat het huidige geboorteverlof wordt ‘aangevuld’ met de nieuwe wet in juli 2020.
  • Wet WIEG: de wet waarin het aanvullend geboorteverlof staat vastgelegd.

Duidelijk? Mooi, wel zo fijn!

Hoe werkt aanvullende geboorteverlof?

Nou, naast het standaard geboorteverlof, kan je werknemer vanaf 1 juli 2020 ook het aanvullende verlof opnemen. Als voorwaarde geldt wel dat eerst het gewone doorbetaalde geboorteverlof wordt opgenomen en daarna pas het aanvullende. UWV legt sancties op als bij controle blijkt dat er niet eerst gewoon geboorteverlof is opgenomen. 

De uitkering van het aanvullend geboorteverlof

Voor het aanvullende geboorteverlof vraag je als werkgever een uitkering aan bij het UWV. De uitkering is 70% van het dagloon, betaalt door het UWV. Hoe fijn is dat? De uitbetaling kan via jou gaan, of rechtstreeks naar de werknemer. Het overige loon vul je als werkgever zelf aan.

De duur van het aanvullend geboorteverlof

Je werknemer bepaalt zelf hoe en wanneer hij (of zij) het aanvullend verlof van 1 tot maximaal 5 weken indeelt als het maar binnen zes maanden na de geboorte van het kindje wordt opgenomen. Yesss, de werknemer kan er verder zelf voor kiezen om 5 weken achter elkaar vrij te nemen, of te verspreiden over 6 maanden. 
LET OP! Werknemers mogen het aanvullend geboorteverlof alleen in hele weken aanvragen.

Aanvullend geboorteverlof bij meerling of adoptie

Ook bij bijzondere gevallen zoals een meerling of adoptie krijgt de partner aanvullend geboorteverlof. Wel zo fijn! Bij een meerling gelden dezelfde regels als bij één pasgeboren kind, je krijgt dan dus geen dubbel verlof. Het adoptieverlof heeft de overheid tegelijkertijd met de invoering van de WIEG uitgebreid. Het adoptieverlof is uitgebreid van 4 naar 6 weken, zodat er geen onderscheid is tussen adoptieouders en biologische ouders. Ook adoptieouders moeten een goede band met hun kindje kunnen opbouwen. Bij adoptieverlof is het trouwens zo dat beide ouders 6 weken verlof kunnen opnemen. Zo is het eerlijk voor iedereen. Joehoe!

Wat verandert er voor de werkgever per 1 juli?

De grootste veranderingen zijn waarschijnlijk dat je jouw collega wat langer mist en je de uitkering moet regelen met het UWV. In plaats van één werkweek, zit je vanaf juli misschien wel 6 weken zonder je werknemer. Dat is dan het ‘gewone’ geboorteverlof plus het aanvullend geboorteverlof. En daarvoor vraag je nu een uitkering aan bij het UWV. Dat is te doen, toch?

De uitkering vraag je trouwens gewoon aan via de Verzuimmelder in het werkgeversportaal van het UWV. Dat kan wel pas wanneer het kindje geboren is.

Tempo-Team to the rescue!

Wil je weten wat jij moet doen als een medewerker een kindje verwacht? Met welk soort verlof heb je te maken en hoe vraag je een uitkering aan? Je vindt het allemaal hier. 
>> Download ons superhandige checklist!

Zo regel je direct die vervanging

Tempo-Team to the rescue! Als werkgever krijg je 70% van het aanvullende geboorteverlof van het UWV. Bam! Gebruik dat geld dus voor tijdelijke vervanging. Die regelen we natuurlijk voor je, want je medewerker heeft al genoeg aan al die luiers, die zit echt niet op een ontplofte mailbox te wachten 😉
>> Tempo-Team to the rescue! Vervanging is onderweg!

Anderen lazen ook: