Receptionist gezocht! Zo vind je snel je nieuwe collega

Op zoek naar een nieuwe collega die alles weet van gastvrijheid? Bij je nieuwe receptionist ben je aan het juiste adres! Je receptionist ontvangt je bezoekers en is het visitekaartje van je organisatie. Gelukkig weten wij wat er nodig is om jouw organisatie te laten uitblinken in gastvrijheid. Bekijk hieronder hoe wij receptionisten vinden, plaats je vacature gratis online en wij regelen de rest! Handig: als je ons telefonisch spreekt, regelen we ook meteen toegang tot je online omgeving in Mijn Tempo-Team. Hier zie je 24/7 een mooie selectie aan kandidaten! Liever zelf aan de slag? Ook dan vind je hier superhandige recruitment tips die je verder helpen.

Liever meteen even bellen? 👇 Dat kan op 020-3057798.

Plaats direct je vacature Bel ons meteen!

Of plan een terugbelverzoek in.

Op deze pagina: 

Hoe makkelijk vind je op dit moment receptionisten?

Arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt voor receptionisten is vrij krap: vooral in de Randstad zijn receptionisten erg gewild. Gelukkig vinden wij altijd de beste kandidaten! 
Aantal kandidaten in onze database De arbeidsmarkt mag dan krap zijn, maar wij hebben ruim 35.000 kandidaten in onze database met het profiel van een receptionist. Je nieuwe collega zit er dus zeker tussen, daar twijfelen we niet aan!
Opleiding en uren Onze receptionisten hebben een mbo-opleiding afgerond. Meestal gaat het om een functie tussen de 24 en 40 uur per week. 
Salaris et gemiddelde salaris voor een receptionist ligt tussen de €11,00 en €14,50 per uur. En wat het voor jou gaat kosten? Dat lees je hier. 
Bekijk hier wat het jou gaat kosten.
Voorkeuren Receptionisten vinden vooral een mooi salaris erg belangrijk in hun werk. Ook zekerheid (een vast contract) en een fijne werksfeer staan hoog op het verlanglijstje!
Vergelijkbare functies

Misschien ben je ook wel op zoek naar een: 

Meteen gebruikmaken van onze database met meer dan 35.000 potentiële kandidaten? Plaats direct je vacature en we zoeken met je mee!

Plaats je vacature

De do's en dont's voor het werven van receptionisten

Hier selecteren we onze receptionisten op!

Wist je dat een eerste indruk al binnen twee seconden is gemaakt? Extra belangrijk dus dat je receptionist goed bij je organisatie past! Je receptionist is de eerste die je bezoekers zien als ze binnenkomen en de laatste voordat ze de deur weer uit gaan. Wij snappen dat je receptionist representatief moet zijn.

Daarom selecteren we onze receptionisten op deze punten: 
Communicatieve vaardigheden: De receptionist heeft als eerste contact met iedereen die binnenkomt bij je organisatie. Daarom selecteren we op communicatieve vaardigheden. Een vlotte babbel of een goed gesprek? Bij onze receptionisten kun je altijd terecht.
Representativiteit: Je receptionist is het visitekaartje van je organisatie. Daarom kijken we altijd of je receptionist het in zich heeft om je hele organisatie te vertegenwoordigen.
Gastvrijheid: We zorgen dat onze receptionisten je welkom laten voelen. Altijd en overal! We selecteren daarom speciaal op gastvrijheid.
Servicegerichtheid: Vragen? Je kunt altijd bij je receptionist terecht! Onze receptionisten denken met je klant mee en hebben voor elk probleem een oplossing. Daar kun je van op aan!
Multitasken: Receptionist is geen makkelijke baan. De telefoon opnemen, nieuwe bezoekers verwelkomen en tegelijkertijd de binnenrijdende auto’s door de slagboom heen helpen? Je receptionist draait zijn hand er niet voor om. Je receptionist is dus een echte duizendpoot en moet altijd het overzicht kunnen houden. Gelukkig zit dat wel goed met onze receptionisten!

Vacaturetekst live en dan.. achterover leunen? Echt niet! Gezien de schaarste van dit profiel is in actie komen super belangrijk! Dat wij 35.000 kandidaten in onze database hebben zitten komt omdat we áltijd proactief werven op deze belangrijke doelgroep. En zit jouw nieuwe collega er nog niet tussen? Dan zetten we een extra stapje bij. 

👉Sociale media: wij bereiken maandelijks meer dan 400.000 mensen via onze social kanalen
👉Searchen: onze recruiters zijn pro in het vinden van de beste kandidaat via bijvoorbeeld Monsterboard, Werk.nl en Jobbird en LinkedIn.
👉Topwerkgeverspagina: niets is leuker dan voor een goede werkgever te werken. En hoe wij dat de kandidaten laten weten? Door onze topwerkgeverpagina’s!
👉Videotures: hoe leuk is het om bij jou te werken? Nou, zo leuk! Met onze videotures geven we kandidaten een inkijkje in hun toekomstige werkplek. Check hier de videotures

Liever zelf doen? 
Een receptionist vind je niet vanzelf. Daarom hebben wij de recruitment Big Five voor je op een rijtje gezet!
Stap 1: Zó bepaal jij de juiste functie-eisen voor jouw functieprofiel
Stap 2: Schrijf in 6 stappen een wervende vacaturetekst
Stap 3: Zoekstrategieën om de beste match te vinden!
Stap 4: Kies de meest geschikte kandidaat
Stap 5: Werknemer gevonden? Tijd voor de onboarding!

Voor deze werkgevers werven wij receptionisten!

Onze opleidingen en trainingen voor receptionisten:

Om jouw nieuwe collega een vliegende start te geven bieden we opleidingen en trainingen aan. Op ons platform Mijn Groei in Mijn Tempo-Team volgen onze kandidaten gratis trainingen. Zo worden ze nog beter in hun werk! Deze trainingen bieden we onze receptionisten aan:

  • Overstappen naar office
  • Excel compleet
  • Nog klantgerichter werken

Receptionist gezocht? Zo berekenen we de kosten!

We vinden je nieuwe collega in no-time! Binnen 24 uur nemen we contact met je op en helpen we je verder. Maar natuurlijk ben je ook benieuwd naar de kosten. De prijs hangt af van de schaarste op de arbeidsmarkt, het bruto salaris van je nieuwe medewerker en de regio. Lees hier hoe de kosten bepaald worden! Je betaalt pas wanneer je nieuwe collega start. Plaats je vacature snel: na het plaatsen van de vacature laten we je direct zien hoeveel het gaat kosten! 

Plaats je vacature

Op zoek naar nieuw personeel? Geef je vacature aan ons door!

Heb je personeel nodig, maar geef je dit graag uit handen? Tempo-Team regelt het voor je! Geef je vacature door en wij nemen snel contact met je op,

Heb je een vraag? Anne staat voor je klaar!

Anne Maas

Vrolijke klantconsultant