Hamsteren! Opschalen van AH’s in de coronacrisis

Door de hamsterwoede was opschaling personeel nodig

Hamsteréééén … Karrevrachten toiletpapier en pasta worden ingeslagen. Chauffeurs rijden driedubbele diensten om de Albert Heijnwinkels en mensen thuis te bevoorraden. We hadden er met Tempo-Team net een migratie van 600 flexwerkers op zitten, maar nu kwam er al direct een nieuwe uitdaging. De vraag van Albert Heijn: ‘Kunnen jullie in Zaandam en Pijnacker in de komende drie dagen in totaal met 250 mensen extra opschalen i.v.m. de hamsterwoede in Nederland?’

Aanpak Tempo-Team

Natuurlijk kunnen we dat! We stelden snel een speciale Chef Hamsteren aan die verantwoordelijk werd voor de begeleiding van deze grote en snelle opschaling. Zij schakelde vervolgens onze accountspecialisten in die met de werving aan de slag gingen. Dag en nacht hebben zij geworven, de administratieve zaken geregeld en met hulp van Albert Heijn zelf ook nog de gewenste opleiding geregeld voor de kandidaten.

‘Ik ben erg trots op Tempo-Team dat zij in staat zijn om in zes weken tijd een pool van 600 flexwerkers te migreren. En daarnaast nog eens de pool op te bouwen met 150 extra flexwerkers in coronatijd. Dat getuigt van veel daadkracht en flexibiliteit! Ze doen dit met een ontzettend leuk team dat goed is in het maken van contact en werkplezier uitstraalt. Ook ben ik erg blij met hun inhoudelijke kennis van o.a. wetgeving en poolopbouw.’ 

- Jeanne Sas, operationeel site manager Albert Heijn Zaandam

Dat deden ze gelukkig niet alleen. Ook accountspecialisten van andere klanten en regionaal recruitment droegen hun steentje bij. We schoven flexwerkers door van een klant waar het nu niet druk was, richting AH. Kandidaten van onder andere modeketen Calvin Klein, snoepgigant Lekkerland, en fietsenmaker Giant zijn bij AH aan de slag gegaan. Zo hebben we uiteindelijk de klus weten te klaren!

Resultaat: in 3 dagen 180 geschikte flexwerkers!

Door onze ‘niet lullen, maar poetsen’-mentaliteit hebben we in drie dagen tijd al 180 geschikte flexwerkers weten te vinden. 30 per dag per locatie! In de week erna hebben we er nog eens 60 bij weten te vinden, zodat we op de gewenste 250 zaten. Het waren drie pittige dagen, maar door er met elkaar de schouders onder te zetten en vooral te kijken naar wat er wél kon, hebben we het voor elkaar gekregen!

Meer weten over flexco's inzetten op de lange termijn en samen kijken wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Bel gewoon even of stuur een vacature in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Stuur vacature in!